Hoeveel mensen fietsen in nederland

Datum van publicatie: 09.10.2019

Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app. Schurft duikt op: zo voorkom en bestrijd je het.

Natuurlijk worden er elk jaar weer nieuwe fietsen gekocht. Leave a reply Reactie annuleren Your email address will not be published. Elk land kan onderdelen van het Nederlandse voorbeeld overnemen, afhankelijk van hun eigen situatie. Het blijkt dat ongeveer een derde van alle verplaatsingen met een afstand tot 7,5 kilometer op de fiets wordt gedaan. Door: NU. Normale prijs  ,- Aanbiedingsprijs  ,-. Fietsers negeren het rode licht, fietsen waar het kan.

Inloggen Log in of maak een profiel aan. Nederlandse fietsers zijn het gewend om plaats te maken voor elkaar. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met fietsen in ons land, nu in andere landen fietsen ook populairder wordt. Iedereen herinnert zich wel de aller eerste kinderfiets. Ervaringen en beoordelingen van Fietsenopfietsen.

  • Het totaal aantal fietsen is echter niet gelijk verdeeld over elke provincie. In totaal fietsen we jaarlijks 15,5 miljard kilometer.
  • Dat zijn bijna 25 miljoen fietsdagtochten waarbij knooppunten worden gebruikt. De verkoop van nieuwe fietsen neemt al een aantal jaren geleidelijk af.

Net binnen

Dat percentage is nog groter onder de fietsers in Nederland, want 95 procent van deze groep is positief over de fiets. Onze prijs.

Zijn hand uitsteken bij het afslaan op de fiets: dat was nou typisch zo'n Nederlands dingetje waar 'fietsprofessor' Kevin Krizek aan moest wennen. Volg ons op Twitter fietsplatform Een fietsenstalling én een fietscultuur om trots op te zijn.

Verzending Algemene Voorwaarden aankopen bij Fietsenopfietsen. In nam daarom het aantal fietsen in Nederland toe met bijna 1 miljoen.

  • Het blijkt dat ongeveer een derde van alle verplaatsingen met een afstand tot 7,5 kilometer op de fiets wordt gedaan.
  • Elke maand een digitale gids met 12 gloednieuwe routes Maak ook kennis met onze Fietsen digitale fietsroutegids: elke maand twaalf fraaie knooppuntroutes door de twaalf provincies.

Er worden miljarden gestoken in de aanleg van snel-wegen. Dat komt hoeveel mensen fietsen in nederland meer door de stijgende populariteit van elektrische fietsen. Onder dat motto werd de Amerikaanse planoloog Krizek 46 aangesteld om hier de fietscultuur te onderzoeken.

Opvallend is dat het fietsgebruik onder de leeftijdsgroep vanaf 18 jaar het meest afneemt onder vrouwen om weer te stijgen vanaf een leeftijd van 30 jaar! Natuurlijk worden er elk jaar weer nieuwe fietsen gekocht.

Meest gelezen

Zijn hand uitsteken bij het afslaan op de fiets: dat was nou typisch zo'n Nederlands dingetje waar 'fietsprofessor' Kevin Krizek aan moest wennen. Ervaringen en beoordelingen van Fietsenopfietsen.

Home Is Nederland echt een fietsland: cijfers van Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Schrijf je in voor de ochtendnieuwsbrief van NU. Als elke Nederlander tegelijkertijd de fiets pakt, zou er gemiddeld alsnog 2 meter tussen elke fietser zitten.

Nieuws Hoeveel fietsen zijn er in Nederland. Volg ons op Twitter fietsplatform Een fietsenstalling n een fietscultuur om trots hoeveel mensen fietsen in nederland te zijn? Voornamelijk het aantal nieuw verkochte elektrische fietsen heeft voor een impuls gezorgd.

De fietsende Nederlander

Met gemiddeld 1,3 fietsen per inwoner is Nederland nog steeds het enige land ter wereld dat meer fietsen dan inwoners heeft. In totaal fietsen we jaarlijks 15,5 miljard kilometer. Twintig jaar geleden was het aantal fietsen in Nederland nog 16 miljoen. Laat los om te beginnen met uploaden. Onder de 22,8 miljoen fietsen in Nederland zijn er 1,4 miljoen e-bikes en dat aandeel neemt snel toe: bijna drie op de tien verkochte fietsen is een e-bike.

Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Meest gedeeld deze week. Daarbij maken we gebruik van de meest actuele beschikbare onderzoeksgegevens. Laat uw fietskleding thuis. Fietspad van gerecycled plastic Als het aan de bedenkers Anne Koudstaal en Simon Jorritsma van KWS Infra ligt, trappen we onze kilometers straks weg over gerecycled plastic, hoeveel mensen fietsen in nederland.

Interesse in nog meer cijfers. Fietsen in cijfers 84 procent van de Nederlanders heeft een of meer fietsen 17 miljoen Nederlanders bezitten gezamenlijk 22,3 miljoen fietsen, dat is 1,3 fietsen per inwoner Voor het overbruggen van afstanden tot 7,5 kilometer kiezen Nederlanders in een kwart van de gevallen voor de fiets Samen leggen Nederlanders per jaar 15 miljard kilometer op de fiets af.

Hoeveel wordt er in Nederland gefietst?

Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. In zijn verder nog 4. En toch gebeuren er weinig ongelukken. Like NUlifestyle op Facebook.

Zoek je zelf een nieuwe fiets, rond de kilometer per jaar. Vrijwilligers Voor het Fietsplatform zijn vrijwilligers onmisbaar. Gemiddeld rijden alle Nederlanders daarmee 2 kilometer per dag, maar weet je niet goed waar je op moet letten.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
15.10.2019 21:31 Yonathan:
Naar boven  Fietsinfrastructuur Ruim Nummers twee en drie — Denemarken en Japan — liggen met respectievelijk 0,8 en 0,6 fietsen ver achter.

11.10.2019 09:04 Germen:
Er zijn in deze periode circa 1,1 miljoen fietsvakanties in eigen land ondernomen.

19.10.2019 06:54 Mitchell:
Er is ruim 4.