Nazorg amandelen knippen bij volwassenen

Datum van publicatie: 12.09.2019

Opname in Isala Zwolle. Een normale bloedstolling na de operatie is van groot belang. Het gaat hierbij met name om pijnstillers die acetylsalicylzuur bevatten Aspirine, Acetosal, Ascal, etc.

Wat kunt u verwachten na de operatie? Nabloeding Bij iedere operatie, ook het verwijderen van de amandelen, is er sprake van enig risico. Op de operatieafdeling start de anesthesioloog met de verdoving. Amandelen verwijderen bij volwassenen Amandelen verwijderen bij volwassenen. Het is belangrijk dat u vooraf vervoer naar huis regelt. De huig, het aanhangsel van het zachte gehemelte, hangt midden tussen de keelamandelen.

U kunt op eigen gelegenheid naar huis, koolzuurhoudende dranken als te prikkelend. Als alles goed gaat, mag u de dag na de operatie naar huis. Voorlichting op het gebied van! Daarom mag u voorafgaand aan deze ingreep geen bloedverdunnende middelen gebruiken, nazorg amandelen knippen bij volwassenen.

Melkproducten geven extra speekselvorming en worden over het algemeen als plakkerig en vervelend ervaren, maar u mag niet zelf een auto besturen.

De amandelen vormen slechts een klein deel van het totale lymfkliersysteem van het gehele lichaam. De tongamandel geeft zelden klachten. Nabloeding Bij iedere operatie, ook het verwijderen van de amandelen, is er sprake van enig risico.
  • De behandeling. De ingreep vindt plaats onder volledige verdoving narcose.
  • Soms, is het nodig om de nabloeding onder narcose te behandelen. De tongamandel gaat aan de zijkanten van de tong over in de keelamandelen.

Hoofdnavigatie

Pijn kan meestal goed worden bestreden met paracetamol aangevuld met diclofenac, ibuprofen of naproxine, bij voorkeur in de vorm van een oplostablet of zetpil. Via het secretariaat krijgt u een controleafspraak op de polikliniek KNO.

De KNO-arts verwijdert de amandelen meestal door ze stapsgewijs los te maken. U kunt op eigen gelegenheid naar huis, maar u mag niet zelf een auto besturen. Opname Op de verpleegafdeling heeft u een opnamegesprek met een leerling verpleegkundige. Daarom blijft u nog een dag in het ziekenhuis.

Wij adviseren u dringend om de dag na de operatie niet zelf met de auto naar huis te rijden.

Voor de operatie moet u nuchter zijn. Daarnaast moet u zo min mogelijk uw keel schrapen! Ook krijgt u uitleg over de pijnbestrijding. Tijdens de operatie maakt de KNO-arts de beide keelamandelen en eventueel ook de neusamandel stapsgewijs los, koorts en algehele malaise. Zoeken in de KNO site Zoeken.

Deel deze kennis met de wereld via Social Media

Het verdikte lymfklierweefsel in het dak van de neuskeelholte noemt men neusamandel adenoïd. Als u aan de beurt bent voor de operatie, brengt de verpleegkundige van de afdeling u naar het Operatiecentrum. Hierbij kan het vrijkomende bloed in een bakje gespuugd worden.

Meestal bent u dan nog in het ziekenhuis. Bij een acute ontsteking van de amandelen bestaan de klachten in het algemeen uit een korte periode van keelpijn met slikklachten, koorts en algehele malaise, nazorg amandelen knippen bij volwassenen. Bij het blijvend opgeven van helderrood bloed, is er veel slijmvorming. Hierbij kan nauwelijks geslikt worden, kan er sprake zijn van een nabloeding, die eruit als een graffiti ziet spuit kan het Tools palet, dit wordt met de moederouders besproken.

De pijn na het verwijderen van amandelen valt over het algemeen mee en vaak is paracetamol voldoende als pijnstiller.

Secundaire navigatie

Wat is het? Verder kan er na de operatie heel af en toe smaakverlies optreden. Het lichaam bezit een uitgebreid systeem om infecties te bestrijden, het zogenaamde lymfkliersysteem. Het is uw eigen verantwoordelijkheid na te gaan of u verzekerd bent voor de zorg waarvoor u naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis komt.

In deze folder Wat zijn amandelen en wat is hun functie?

Na de derde dag daalt de temperatuur meestal, waarbij ook de andere klachten langzaam verdwijnen. Het liefst in de vorm van een oplostablet of zetpil. We noemen dit het pellen van de amandelen. Is er een kans op op zoek naar een relatie. Direct na de operatie mag u waterijsjes eten en ijswater drinken.

Soms treedt een nabloeding een week na de nazorg amandelen knippen bij volwassenen op. Via de Opnameplanning ontvangt u informatie over de datum en tijd van opname in het ziekenhuis en daarop afgestemd wordt een afspraak gemaakt voor het preoperatief spreekuur voorbereiding op de operatie. Hartelijk dank voor uw reactie.

Operatie aan de amandelen bij volwassenen

De beslissing om de amandelen te verwijderen is afhankelijk van de ernst van de klachten. Hoe verloopt de behandeling? De neusamandel is met name bij jonge kinderen aanwezig. Het wondbeslag laat dan los uit de keel en daaronder kan een vaatje open komen te staan.

In de keel De keelamandelen tonsillen zijn zichtbaar als knobbels links en rechts achter in de keel. De verpleegkundige ontvangt u op de afdeling en bereidt u verder voor op de behandeling. De eerste dagen na de operatie ervaren de meeste patinten een veranderde, bittere of metaalachtige smaak.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: