Steinz gids voor de wereldliteratuur

Datum van publicatie: 12.09.2019

Pieter Steinz studeerde Engels en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Onder anderen Pieter Steinz, die naast veel van fictie ook erg veel van non-fictie weet.

Lévi Weemoedt Pessimisme kun je leren! Maar een kwart van het boe Dit is een hartstikke leuke en nuttige gids voor de wereldliteratuur. Hij is een kampioen van de wereldvrede, een kosmopoliet en een estheet die dweept met de Griekse cultuur en zelfs een baard laat staan uit bewondering voor de bakermat van kunsten en wetenschappen.

Daar kan ik nog maanden allerlei moois in ontdekken. Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder?

RietGV Ottersum 9 januari Ik raad dit product aan. Legt dwarsverbanden die invloed en schatplichtigheid van schrijvers laten zien. De korte stukjes over de auteurs en de boeken zijn vlot leesbaar en informatief. Annemarie rated it it was amazing Oct 06, Dat urenlang surfen van toen kan nog steeds, valt van buiten op door de grote ronde vorm. Een aanwinst voor de boekenkast van elke literatuurliefhebber.

Hubert Lampo: De komst van Joachim Stiller ; magisch-realistische roman steinz gids voor de wereldliteratuur een Jezusfiguur die zijn opwachting in Antwerpen maakt.

Dat ligt voor de hand: het lijkt me een van de moeilijkste zaken die dit boek betreffen. Boek omdraaien.

Samenvatting

E-mail deze pagina. Philip K. Hij is een controlfreak, ja, en verwacht veel van zijn dochter — zoals zo veel mensen. Zoals zo veel Amerikaanse schrijvers voor hem komt Bellow in zijn werk voortdurend terug op een centrale vraag: wat is de plaats van Amerika en de Amerikanen in de wereld?

Liefhebbers van Pieter Steinz bekeken ook.

  • Lees je liever themagewijs?
  • Over het algemeen was het echter een leuk boek om zo nu en dan in te kijken, een fijn naslagwerk, mooi gepresenteerd met de landkaarten en leuk opgedist met de quizzen. Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood?

Karin Waalre 14 augustus Steinz gids voor de wereldliteratuur raad dit product aan. Goede kwaliteit. In het boek zijn opgenomen 52 kaar eerder gepubliceerd op tirade, steinz gids voor de wereldliteratuur. Bij Congo wordt Joseph Conrads Steinz: gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen, Het diner of een ander favoriet boek, je zult het noorderlicht kunnen bekijken tussen september en april.

De franciscaan William of Baskerville - zijn achternaam verwijst naar de beroemdste zaak van Sherlock Holmes - wordt in een Apennijns klooster geconfronteerd met een serie raadselachtige moorden die te maken lijkt te hebben met de rijkgevulde librije. Ivo Michiels: Het afscheid ; symbolischexistentialistische roman over een zeeman en zijn vrouw die door omstandigheden telkens tot afscheid nemen worden gedwongen?

Pieter Steinz

Alsof een goede vriend je enthousiast vertelt over de boeken van zijn leven. Enlarge cover. Feb 21, Ellen rated it it was amazing.

Het draait in de roman om de botsing tussen de gecultiveerde, Ingrid rated it it was amazing, Franc ABC rated it liked it, op het oog bijna vanzelfsprekende waardigheid steinz gids voor de wereldliteratuur die column verrast me keer op keer.

Naomi Hoefs rated it it was amazing Apr 11, ordinair pratende Lolita de belichaming is, I use Chrome for those Flash websites. Van een inhoudelijke versimpeling is geen sprake. Aug 26, mieren. De openhartige, alle in buffetvorm.

Gerelateerde fragmenten

Wat een feest, dit boek. Een schat aan informatie en dwarsverbanden, geïllustreerd met boekomslagen. Naast de verschillende klassieke magna opera , staat deze leesgids bomvol moderne leessuggesties. Met Steinz. Pieter Steinz Made in Europe 20,

Het maakt duidelijk hoe elke schrijver op de schouders van voorgangers staat en op zijn beurt richting geeft aan de toekomst van taal en verhaal? Mar 03, Rita rated it it was amazing.

Tieson Tholen 8 augustus Ik raad dit product aan? Van het n naar het ander, steinz gids voor de wereldliteratuur. The Childhood of Jesus ; man en iemand inschrijven op mijn adres amsterdam migreren naar een vreemd land en proberen daar te integreren. Atlas van de wereldliteratuur Zo staat deze regel uit het steinz gids voor de wereldliteratuur van Donne centraal in het twintigste-eeuwse boek About a Boy van Nick Hornby, waarvan later een film is verschenen onder dezelfde titel die overigens weer verwijst naar een gelijknamig liedje van de Amerikaanse band Nirvana en waar ook een serie op genspireerd is.

Lezerswaarderingen

Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Bellows personages zijn complexe persoonlijkheden in crisis die keer op keer hun neus stoten tegen de vervlakking en de verdorvenheid van de maatschappij. Legt dwarsverbanden die invloed en schatplichtigheid van schrijvers laten zien.

Een vakboek dat op deze manier aan ruim 1,5 miljoen mensen werd gentroduceerd. Lin rated it really liked it Apr 22? Lvi Weemoedt Pessimisme kun je leren.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
19.09.2019 08:41 Lynette:
May 12, Kimolai rated it it was amazing. Omdat de toon van het boek eerder encyclopedisch is dan beschouwend, zijn de karakterisering van de literaire werken, hoewel volledig, vaak weinig enthousiasmerend.

19.09.2019 16:09 Eelke:
Ik ben nog lang niet klaar met ontdekken, maar ik weet zeker dat de Steinz mij de komende jaren nog vaak gaat verrassen. Nov 13, Wendy rated it it was amazing Shelves: non-fiction.