Alimentatie met terugwerkende kracht

Datum van publicatie: 10.09.2019

Bereken Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen? Lukt dit niet dan kan in ieder geval snel de stap naar de rechter worden gezet om misgelopen alimentatie of juist terugbetaling ervan zoveel mogelijk te voorkomen. Ook hier heb je een advocaat nodig.

De reden hiervoor is dat de alimentatiegerechtigde dan rekening kan houden met een eventuele wijziging van de alimentatie. Tevens is het zo dat als je 18 bent je alimentatie op je eigen rekening dient te ontvangen. Al snel na de scheiding kwam de man echter in financiële problemen.

Het Hof moet namelijk wel onderzoeken of dat redelijk is. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen. Voorbeeld Per 1 januari wordt een verzoek gedaan aan de rechter, om de alimentatie vast te stellen.

Lhommequipetille - 26 nov. Wat is een ouderschapsplan? Wat zeggen onze klanten. Hij kon de alimentatie niet opbrengen, alimentatie met terugwerkende kracht, maar had dit in de rechtszaal niet duidelijk kenbaar gemaakt.

Hier gaf hij aan wat hij betaalde aan alimentatie, maar ook de bewindvoerder verzuimde aan te geven dat meneer een wijziging kon aanvragen.

Wacht niet te lang Te lang wachten met het vragen aan de rechter om een beslissing te nemen over alimentatie kan dus nogal wat gevolgen hebben voor beide partijen.

Uit elkaar

Kan zij het terugbetalen of komt ze daarmee in de financiële problemen? Uw hele scheiding wordt transparant en duidelijk. Jullie mediator kan jullie hierover adviseren. Wanneer de rechter ervoor kiest om de alimentatie te verlagen vanaf het moment van zijn beslissing, heeft de alimentatieplichtige een bepaalde periode een te hoog bedrag aan alimentatie betaald.

Bel me terug verzoek Vul hier onder jouw gegevens in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

  • Terugwerkende kracht Op grond van eerdergenoemde discretionaire bevoegdheid van de rechter, bepaalt hij of zij op grond van artikel lid 1 BW vanaf welke dag de gewijzigde alimentatie betaald dient te worden.
  • Een advocaat of een mediator regelt over het algemeen een onderdeel van uw scheiding: het juridische of het emotionele. Op 4 maart heeft de Hoge Raad bepaald dat de rechter bij de wijziging van alimentatie behoedzaam gebruik dient te maken van zijn bevoegdheid om de wijziging te laten gelden met terugwerkende kracht.

Ook de omstandigheden zijn van belang, alimentatie met terugwerkende kracht. Restaurant de klink biddinghuizen niederlande kan problemen opleveren wanneer dat bedrag reeds is besteed. Uw scheiding kan eenvoudig via de Scheidingsprof aangevraagd worden door gezamenlijke ondertekening van een convenant. De Scheidingsprof neemt het hele proces uit handen en zorgt dat u niets vergeet en volledig op de hoogte bent van alle on mogelijkheden.

De rechter moet in zijn beslissing rekening houden met de volgende regels:. Dit leidt tot problemen wanneer de alimentatiebedragen reeds zijn uitgegeven.

Kan ik alimentatie met terugwerkende kracht terugkrijgen?

Veel belangrijker is echter de vraag hoe ziet mijn financiële toekomst er uit? Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Heeft dit bijvoorbeeld ingrijpende gevolgen voor de alimentatiegerechtigde?

Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor wat jullie nodig hebben. De ex- moet ook ruimte draagkracht hebben om een bijdrage aan partneralimentatie te kunnen betalen?

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met:, alimentatie met terugwerkende kracht. De rechter moet in zijn beslissing rekening houden met de volgende regels:.

Wat anderen over ons zeggen

Behoedzaamheid Wanneer de rechter een gewijzigde bijdrage met terugwerkende kracht wil vaststellen, dient de rechter behoedzaam gebruik te maken van deze bevoegdheid. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening. Wijziging alimentatie Het kan voorkomen dat de omstandigheden na verloop van tijd veranderen.

  • Meer dan 10 jaar ervaring!
  • Lees meer.
  • Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?
  • Vaak ben je dan al wat weken of maanden verder, wetende dat je misschien veel meer moet krijgen of veel minder zou hoeven te betalen.

Als je dat wilt, alimentatie met terugwerkende kracht, kun je in overleg met de mediator kijken of een afspraak bij jou thuis mogelijk is. En onder welke omstandigheden kan de alimentatie berhaupt worden gewijzigd. Het kan voorkomen dat de alimentatiegerechtigde in dit geval alimentatie dient terug te betalen.

Wanneer gaat de alimentatie met terugwerkende kracht in? Mensen die denken de scheiding even zelf te regelen komen vaak achteraf bedrogen uit omdat ze niet aan alles denken. Het rapport is uiteindelijk de basis voor het convenant en ouderschapsplan. Om te bepalen welke ingangsdatum de rechter aan zal moeten houden bij het wijzigen van de alimentatie heeft de Hoge Raad in zijn arrest van 4 maart enkele regels vastgesteld.

1. Vaststelling alimentatie

De gedachte hierachter is dat de alimentatiegerechtigde vanaf dat moment in ieder geval rekening kan houden met een eventuele wijziging van de alimentatie. Bijvoorbeeld verzekeringen, abonnementen, contributies of schoolkosten.

Dit kan tevens problematisch zijn, aangezien de financiële middelen van de alimentatieplichtige vermoedelijk niet langer toereikend zijn om het volledige bedrag te kunnen voldoen.

Volgens de wet bepaalt de rechter vanaf welke dag de gewijzigde alimentatie betaald moet worden. Persoonlijke situaties, maar ook de wet kunnen, gaat het de Homogeniseermachine in. Bereken Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: