Hoe ontstaat een aardbeving schooltv

Datum van publicatie: 11.09.2019

De aardkorst is niet één geheel maar bestaat uit verschillende stukken die als een legpuzzel in elkaar passen. Wijzig omschrijving.

Nederland op de wereldbol in miljoen jaren. Lichte aardbevingen kunnen ontstaan door onderaardse gaswinning, zoals ze in Groningen nog wel eens meemaken, of door vulkanische activiteit, maar vulkanen, die hebben we hier niet. Schooltv: Plaattektoniek - Op puzzel aarde beweegt alles Y. Vervolgens komt de tsunami met een hoogte van soms wel dertig meter aan land, waar hij mensen en gebouwen meesleurt.

Kilauea Volcano lava crosses the highway - YouTube Y. De aardkorst is niet één geheel maar bestaat uit verschillende stukken die als een legpuzzel in elkaar passen. Bewaar je favoriete video's en kijk later.

Like this presentation? Een aardbeving kan ook onder het zeeniveau plaatsvinden; dat noem je een zeebeving, hoe ontstaat een aardbeving schooltv. Published on Jan 5, En wat heeft een aardbevingen te maken met bewegende platen. Datum 23 september Leeftijd jaar jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur min Bekeken ! You just clipped your first slide.

Hoe ontstaat een aardbeving?

Thema De aarde Niveau Voortgezet onderwijs klas Toegevoegd aan Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv.

Meer op het web

Game: eruptietypes Y. Omschrijving gewijzigd. Global Climate Animations Y. Aardrijkskunde op het Gymnasium Bezoekers totaal:. Verwijderd uit Mijn favorieten in Mijn Schooltv.

  • Hoe verder van het epicentrum af je bent, hoe kleiner de gevolgen van de aardbeving zijn.
  • Earth, the power of the planet. Nee Ja.

Wikipedia Lees meer over de schaal van Richter. Toch werd op tweede kerstdag een groot deel van Zuidoost-Azi verwoest door een enorme tsunami! Nederland op de wereldbol in miljoen jaren. Herinner mij later. Meer video's van Clipphanger.

Hoe ontstaat een aardbeving?

Clipphanger Waarom is de aarde rond? Hoe ontstaat een aardbeving? Tsunami Sumatra Op de breuklijnen van de tektonische platen.

Aardrijkskunde op het Gymnasium Bezoekers totaal:. Epicentrum Aardbevingen: verschil tussen hypocentrum en epicentrum Waar ligt het epicentrum.

Start on. Deel je video's met vrienden en collega's. Wijzig omschrijving. Er wordt op verschillende plaatsen gemeten om vast te kunnen stellen waar een aardbeving ontstaat.

Waardoor ontstaan ze?

En wat heeft een aardbevingen te maken met bewegende platen? Waarom is de aarde rond? Like this presentation? Boven de 10 is nog nooit waargenomen.

Een vloeibare bol met een dun korstje. Recht bven de aardbevingshaard, dan krijgen we een aardig beeld waar ze zich zoal voordoen, op het aardoppervlak. We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads.

Rotate thousands of quakes in 3D and export to Excel! Het uiteenbreken van Afrika; de grote slenk. Op deze plek is de beving het sterkst, hoe ontstaat een aardbeving schooltv.

Als guinness book of records nederlandse editie kijken naar aardbevingen uit het verleden, etc. Visibility Others can see my Clipboard.

Aanbevolen

Aardbevingen in de afgelopen week Y. Voeg toe aan. Datum 23 september Leeftijd jaar jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur min Bekeken

Dat losschieten geeft een enorme schokgolf: een aardbeving. Gaat samen met extreme regenval en vloedgolven. Boven de 7 is er een zware aardbeving met veel schade.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
13.09.2019 01:49 Jonie:
Recht bóven de aardbevingshaard, op het aardoppervlak, ligt het epicentrum. Visibility Others can see my Clipboard.