Wat te doen kinderen

Datum van publicatie: 08.10.2019

Ook leuk trouwens is Plaswijckpark! Er zijn er veel, en ze zijn allemaal even magisch, spannend en aanstekelijk. Een magisch avonturenspel in een middeleeuwse sfeer waarin pret, pienterheid en teamspirit een hoofdrol spelen.

Wil je met je baby naar het museum, maar geeft de gedachte aan de voelgrage handjes van je koter in combinatie met dure kunst je nu al een paniekaanval? Hierover schreef ik al eens Doen met kinderen in Den Haag , een blog vol dingen om te doen in Den Haag als het niet zulk mooi weer is. Zomaar je tentje opzetten in de natuur mag natuurlijk niet, maar in de allermooiste natuurgebieden van het Agentschap voor Natuur en Bos zijn er bivakzones. Zeer leuke zoektocht!

Bij te veel modder in eigen tuin kan je met je spring-in 't veld ook naar een trampolinepark : droger, warmer en wellicht iets uitdagender. Op de foto hieronder zie je Kasteel De Haar dat ik in als kind bezocht.

In de lucht. Dat zou ik superleuk vinden. Naar het museum. Houd een waterballonnengevecht en laat vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt meedoen.

Tongeren, Plopsaland De Panne.

Wedden dat jij straks je spreekbeurt over dinosaurussen wil doen? Denk dan ook eens aan Plaswijckpark , ook dat is erg leuk met kleine kinderen en dat is wel het hele jaar door open. Ga er naartoe en wordt een echte dinokenner.
  • Overnachten bij de Efteling zullen ze helemaal geweldig vinden. Wil je er naartoe dan is het best even zoeken.
  • Deze letters vormden dan een woord.

Schatten van Vlieg

Goedkoop is het niet, maar je kinderen zullen je dankbaar zijn. Kleine en grote mensen kunnen hier wandelen en ravotten, en je kan er ook een tocht met gids ondernemen naar de geheimzinnige Geuzentoren en je een echte prinses of ridder wanen. Ook leuk trouwens is Plaswijckpark! Zijn de kinderen zeven jaar en ouder? Wat voor seizoen of weer het ook is, de buitenlucht doet altijd goed.

Oké, daar komen ze.

De Wereld van Kina  heeft een probleem:  Suskewiet  is vermist. Hier vind je een overzicht van alle circustoeren. Daar zijn we het mee eens. Wisten jullie dat dit n van de hoogste torens van Belgi is? Ok, jullie zijn kenners.

7 schattenjachten in verrassende musea

Madurodam in Den Haag De afgelopen jaren ben ik meerdere keren in Madurodam  geweest met de kinderen ook met heel slecht weer en ze vinden het nog steeds leuk. Denk dan ook eens aan Plaswijckpark , ook dat is erg leuk met kleine kinderen en dat is wel het hele jaar door open. Gebruik van tekst of foto's zonder toestemming van en verwijzing naar Followmyfootprints.

Ziplinen boven zee in Scheveningen Wil je iets spectaculairs doen?

Hierboven zie je de Maas en de Euromast bij zonsondergang in Rotterdam? Dat scheelt enorm in de wat te doen kinderen. De leukste uitjes met kinderen vind je hier! Alle voorstellingen in jouw buurt vind je hier. Als je wil kun je zelfs op de Pier overnachten.

Het is een heerlijk ruim mijn creche en oppasboek waar kinderen lekker kunnen bewegen en ervaren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schatten van Vlieg. Een leuk museum om met kinderen naartoe te gaan is het Maritiem Museum  in Rotterdam. Een paar tips nog: Naar veel parken en musea is het fijn om meteen lekker vroeg te gaan , zodat het nog wat rustiger is. Ik had afgelopen maand bij de officiële opening en de persdag kunnen zijn, maar het kwam er helaas niet van.

Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit en organiseer een grappige fotoshoot. Er is een speciale kinderrondleiding, wat te doen kinderen. Ben je er enthousiast over deel de blog dan op Facebook dat kan met de deelbutton hieronder.

Deel jouw ervaring met andere families in Vlaanderen en wat te doen kinderen extra punten. Help je mee. Een entreebewijs online kopen is sowieso vaak voordeliger dan aan de kassa. De Efteling is dagen per jaar open.

Tip: het is ook leuk om je kinderen de speurtocht te laten doen, daar leren ze nog wat van ook.

Ga eens naar een pretpark waar je nooit eerder bent geweest. Sint-Michiels, Boudewijn Seapark. Er is toch elke keer wel weer iets nieuws en naar gelang hun leeftijd vinden ze ook weer andere dingen interessant.

Lang geleden wat te doen kinderen er in Klooster Ter Apel monniken. Bekijk een voorbeeld. Kruip in de plaats eens samen in de zeteltjes van een theater- of filmzaal : die zijn minstens even comfortabel. Jawel, in Scheveningen kun je zippen vanaf de Pier.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
17.10.2019 17:16 Faris:
In september en oktober zijn er aangepaste openingstijden. Als je dan toch in Antwerpen bent, moet je eens een één uur durende rondvaart in de haven van Antwerpen doen met de Pannenkoekenboot en jezelf te goed doen aan heerlijke pannenkoeken.