Portemonnee kwijt wat nu

Datum van publicatie: 09.10.2019

In paniek heb ik "gestolen handtas" getypt en zo bij u terecht gekomen. Identiteitsdocumenten vervangen is een duur geintje Ook mijn rijbewijs zat in mijn beurs.

Dat zou een dure grap worden. Ik had mijn portemonnee blijkbaar laten liggen in de trein en de eerlijke vinder spoorde mij op. Deze vrijwilligersorganisatie werkt samen met regionale meldpunten, dierenasiels, dierenartsen, dierenopvangcentra en dierenambulances.

NZA wil duidelijkere zorgrekening voor consument. Een brief van de bank volgt enkele dagen later met de mededeling dat de nieuwe kaart afgehaald kan worden. Doordat de gegevens bij verscheidene instanties te bekijken zijn, is de kaart ook te blokkeren bij deze instanties.

Het overkwam mij twee weken geleden.

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Van de duurdere artikelen wordt wel zeventig procent opgehaald. Want we lopen in Nederland voorop met contactloos betalen. Weet jij het antwoord. Op zoek gaan naar een verloren portemonnee, bril of sleutelbos loont, portemonnee kwijt wat nu.

Blijft een zoektocht in eerste instantie zonder succes?
  • Wordt de kaart teruggevonden binnen de 7 dagen, dan dienen de diensten op de hoogte gesteld te worden om de kaart te deblokkeren. In sommige gemeentes doet de politie dit inderdaad niet meer.
  • Verder andere pasjes, zoals van de ANWB, bibliotheek, bonuskaart, ziektekostenverzekering, etc. Zet rustig op een rij waar de portefeuille die dag allemaal gelegen of geweest kan zijn.

Schriftelijk melden vermissing

Veel geld verloren Geld hebben is leuk, het verliezen is pijnlijk. Weer terug naar de politie. Klopt ; je kunt tegenwoordig geen aangifte meer doen, omdat dat heel veel tijd en geld kost, en de meeste portemonnees toch weer teruggevonden worden, hetzij door de eigenaar, hetzij door een eerlijke vinder. De meeste dierenartspraktijken, dierenasiels en dierenambulances kunnen de chip aflezen. Weet jij het antwoord?

Ja, er zat ook een bonuskaart in. Als uw portemonnee gerold is op straat of in de tram, kan aangifte op internet de eenvoudigste manier zijn.

Kan de politie aan de hand van mijn rijbewijs of ziektenverzekeringspasje mijn adres of telefoonnummer achterhalen. De invoering van contactloos betalen maakt het zakkenrollers makkelijker. Vaak wordt dit trouwens afgehandeld door de lichtblauwe brigade toezicht en handhaving.

Dan is de bewaartermijn altijd een jaar. Bovendien kun je portemonnee kwijt wat nu tot 25 euro per keer en maximaal 50 euro per dag contactloos betalen.

Eerst en vooral

Binnen deze termijn is het kosteloos op te halen. Bij verlies of diefstal van het pasje kunt u de kaart laten blokkeren, een nieuwe aanvragen en vaak kunt u het spaarsaldo daarna overhevelen. De rest vernietigen we of het gaat naar de veiling.

Ik had mijn portemonnee blijkbaar laten liggen in de trein en de eerlijke vinder spoorde mij op. Die stuurt het vervangende kentekenbewijs naar de geregistreerde portemonnee kwijt wat nu. Ga naar het politiebureau om een identificatiedocument aan te vragen. Politie zal een proces verbaal vermissing document opmaken. Je hebt dat papiertje nodig om nieuwe documenten bij de gemeente aan te vragen? Het was een domme actie, kan de eerlijke vinder je bellen, portemonnee kwijt wat nu.

Zo'n labeltje met je mobiele nummer erop, is uiteraard ook handig om aan je fietsensleutel of autosleutel te bevestigen. Wordt de kaart teruggevonden binnen de 7 dagen, dan dienen de diensten op de hoogte gesteld te worden om de kaart te deblokkeren.

Na deze 7 dagen is ze definitief onbruikbaar, na deze periode dient een nieuwe kaart aangevraagd te worden bij de gemeente.

Controleer ook online op onjuiste afschrijvingen. Creditcard of bankpas verlor…. Ga naar het politiebureau om een identificatiedocument aan te vragen. Datum afgifte en rijbewijs nummer etc, portemonnee kwijt wat nu.

Bankpas heb ik meteen laten blokkeren. En sommige mensen plaatsen zelfs op Marktplaats een oproep. Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt.

Inhoudsopgave

Het overkwam mij twee weken geleden. De vermissing is niet terug te draaien en u moet de kaart of het paspoort inleveren bij de gemeente. Dan zal hij hoogstwaarschijnlijk snel worden gevonden.

Dit is nodig om misbruik van uw oude reisdocument tegen te gaan en voor de aanvraag van een nieuw reisdocument. Moet er op een postbus adres nou wel of niet een postzegel. Blokkeer deze kaart bij diefstal daarom zo snel mogelijk.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
10.10.2019 02:52 Esen:
Kan iemand die mijn portemonnee vindt er dan toch voor zorgen dat ik hem terugkrijg?

17.10.2019 09:18 Evert:
Vraag volgen.

12.10.2019 22:07 Hans:
De medewerken geeft in de meeste gevallen aan dat een nieuwe kaart automatisch aangevraagd wordt bij de bank.