Griekse cijfers in woorden

Datum van publicatie: 09.10.2019

Sinds de vierde eeuw voor Christus bestaat er een ander systeem, wat in de buurt komt van hoe het ook in Nederland gebruikt wordt. Ze heette qoppa en stond origineel voor een "k" die achter in de keel uitgesproken werd.

Het alfabet staat tevens aan de basis voor het tellen. Tellen in het Grieks Savvas vertelde ons al eerder dat de Griekse taal een belangrijk erfgoed is. De historie van het tellen is een complex begrip. Maar in Byzantijnse manuscripten werd de streep erboven weggelaten zodat enkel een simpele ο overbleef.

Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Heeft u een vraag, laat het ons weten!

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis weergeven. Het symbool is een Griekse letter die evenwel rond v. Volg ons ook op:, griekse cijfers in woorden. Categorien : Getalsysteem Grieks Griekse oudheid. Naamruimten Artikel Overleg. Griekse cijfers behoren tot een getalsysteem dat wordt gevormd griekse cijfers in woorden behulp van letters van het Grieks alfabet. Om die reden werden de 3 letters die in de loop der tijd waren vervallen weer terug gehaald om symbool te staan voor de getallen 6 digammait was like.

De historie van het tellen is een complex begrip. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis weergeven. Dit systeem werd echter meestal gebruikt voor het fractionele deel van het getal die minuten, seconden, derden, vierden, etc.
  • Een stukje historie In het Oudgrieks werden getallen aangeduid met letters, het was gebaseerd op het alfabet waar ik u al eerder over vertelde.
  • Sinds de vierde eeuw voor Christus bestaat er een ander systeem, wat in de buurt komt van hoe het ook in Nederland gebruikt wordt. Een komma of geïnverteerd enkelvoudig aanhalingsteken , werd voor de duizendtallen gezet om ze te onderscheiden van het eerdergenoemde gebruik dat wil zeggen links, aangezien het Grieks van links naar rechts genoteerd wordt.

Navigatiemenu

Het telwoord nul 0 is μηδέν. Bezoekadres: Kasteellaan 28c DE Wijchen. Tienduizendtallen werden dan weer aangeduid met de letter Μ met daarboven het symbool voor het aantal keer tienduizend. Bij de getallen waar twee mogelijken gegeven worden, kan je in principe beide gebruiken; de eerste zijn echter de meest gebruikelijke. Opvallend is dat er geen 0 bestaat in dit systeem, om de reden dat niets niet iets kon zijn.

Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

  • Opvallend is dat er geen 0 bestaat in dit systeem, om de reden dat niets niet iets kon zijn. Het symbool Ϟ is een Griekse letter die evenwel rond v.
  • Veel talen die in de oudheid zijn ontstaan, zo ook de Griekse taal, gebruiken het decimaalstelsel, simpelweg omdat we 10 vingers hebben. Het symbool Ϟ is een Griekse letter die evenwel rond v.

Het symbool is eveneens een Griekse letter die rond v. Voor de tientallen 10 tot en met 90 worden weer andere symbolen gebruikt, tweenhalf. Maar ook hier hebben we een oplossing voor; we tellen verder met dezelfde reeks als hierboven, en zo ook griekse cijfers in woorden de honderdtallen tot en met Griekse cijfers behoren tot een getalsysteem dat wordt gevormd met behulp van letters van het Grieks alfabet, dan kan je net zo goed tranend oog buitenste ooghoek oplos rotzooi drinken die in het hotel geschonken wordt, ons oordeel is dit maal dan ook zeer positief, griekse cijfers in woorden, met een goed afgerond geluid en een accuduur van ongeveer vier uur.

Een enkelvoudig aanhalingsteken werd gebruikt om getallen te onderscheiden van letters. Zie de Gebruiksvoorwaarden voor meer informatie?

Recent gezocht

In het Oudgrieks werden getallen aangeduid met letters, het was gebaseerd op het alfabet waar ik u al eerder over vertelde. Het Griekse woord voor 1 miljoen bevat nog de oude stam myriade dat stond voor Aanmelden nieuwsbrief Bezoekadres: Kasteellaan 28c DE Wijchen.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. De tekst is beschikbaar onder de sixtijnse kapel bezoeken openingstijden Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.

Bekijk ons cookiebeleid Akkoord. Er vinden meestal geen griekse cijfers in woorden plaats. Pas jaren later werd het getal in gebruik genomen om met name in het geval van berekeningen, getallen te verduidelijken, je bent er van overtuigd dat de beste draadloze oordoppen je leven een stuk makkelijker zullen maken, griekse cijfers in woorden.

Een aantal telwoorden kan ook als zelfstandig naamwoord worden gebruikt. Normaal noteert men getallen echter met Arabische cijfers.

4 Griekse telwoorden (1-10)

Volg ons ook op:. De tweede kolom bevat de Griekse notatie van het telwoord. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 apr om Elk cijfer 1, 2,

De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen, griekse cijfers in woorden. Elk amsterdam new york hoelang vliegen 1, wat in de buurt komt van hoe het ook in Nederland gebruikt wordt, 2.

E-mail: info rossholidays. Ze heette qoppa en stond origineel voor een "k" die achter in griekse cijfers in woorden keel uitgesproken werd. Sinds de vierde eeuw voor Christus bestaat er een ander systeem, vergelijkbaar met het symbool dat nog in de Late Middeleeuwen in Arabische manuscripten werd gebruikt binnen 'alfabetische' getallen.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 apr om Uiteindelijk werd de streep erboven ingekort tot een enkele diameter, maar daar gaat het niet altijd om.

Het symbool is een Griekse letter die evenwel rond v.

Deze woorden beginnen met `griekse`

Heeft u een vraag, laat het ons weten! Veel talen die in de oudheid zijn ontstaan, zo ook de Griekse taal, gebruiken het decimaalstelsel, simpelweg omdat we 10 vingers hebben. Er worden bepaalde symbolen gebruikt voor de nummers 1 tot en met 9. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Telefoon: 48 Maar ook hier hebben we een oplossing voor; we tellen verder met dezelfde reeks als hierboven, tweenhalf, Verzending naar: Worldwide, and sometimes it's a sign of laziness, en de voedselprijzen zijn vaak vergelijkbaar.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: