Hoeveel meter is een km

Datum van publicatie: 07.10.2019

Voor de lengte is dat dus de meter. Omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Dat is omgerekend centimeter. Je koopt een boekenkast, waar  boeken in moeten passen. Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt. Een volwassen man is ongeveer 1,80 meter lang. Opdracht: Ga van Tabel 1 na dat deze overeenkomt met de lengte-eenheden op de trap hierboven.

Zo zijn er onder andere definities opgesteld in de jaren , , , , , , en het eerdergenoemde jaar

Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang. De planken zijn 75 cm lang. Kies het aantal meters dat je wilt omrekenen en vul dit in bij het kopje waarde.

JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede hoeveel meter is een km van de site. De standaardmaat voor de lengte is de meter m.

  • De meter staat aan de basis van het metrieke stelsel, en is mede om die reden een zogenaamde SI-eenheid.
  • Zo zijn er onder andere definities opgesteld in de jaren , , , , , , en het eerdergenoemde jaar

Omrekenen Meters

Om die reden hebben we besloten om op Omrekenen. Kies het aantal meters dat je wilt omrekenen en vul dit in bij het kopje waarde. Een volwassen vrouw is gemiddeld 10 centimeter korter. Nadat je alle omreken informatie hebt ingevuld, druk je op de omrekenen button. Dan is dit de gelegenheid om de kennis weer op te poetsen.

Door voor de m een voorvoegsel te plaatsen, ontstaat de trap.

Vervolgens wordt het aantal meters dat je hebt ingevuld direct omgerekend naar de gekozen eenheid. Opdracht: Ga van Tabel 1 na dat deze overeenkomt met de lengte-eenheden op de trap hierboven.

Meest recente berichten Milliseconden omrekenen Dagen omrekenen Maanden omrekenen Jaren omrekenen Weken omrekenen. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm naar mm juist de factor x10 is. Je koopt een boekenkast, waar  boeken in hoeveel meter is een km passen. Een tuinpad is ongeveer 1 meter breed Een flinke tuin bij een rijtjeshuis is 1 decameter lang.

Meter, inch, foot, mijl, zeemijl

Zit je niet meer op school? Door voor de m een voorvoegsel te plaatsen, ontstaat de trap. Maar het omrekenen van meters naar bijvoorbeeld inch of feet foot is overduidelijk lastiger. De lengte-eenheden op de trap kun je ook in een tabelvorm weergeven.

De opening van een usb-aansluiting hoeveel meter is een km ongeveer 1 centimeter breed. Elke stap van 'groot naar klein' is keer 10 en van 'klein naar groot' is delen door Meters omrekenen was nog nooit zo eenvoudig. Eerst kun je je afvragen: hoeveel meter boekenplank heb ik nodig. Elke stap naar rechts is een tien keer zo grote maat: je hebt 10 millimeters nodig om een centimeter te vullen, enzovoort. Bij het omrekenen van eenheden, reken je fotocollage muur zelf maken de stapgrootte.

Nieuws over Meter naar kilometer omzetten

Je kunt dit op heel veel manieren uitrekenen. Figuur 1 De stapgrootte tussen de eenheden van lengte is een factor Op school leer je ze allemaal kennen. Oude maten   Een eeuw geleden was de myriameter  een term voor 10 km. In Zweden en Noorwegen wordt de eenheid nog regelmatig gebruikt, onder de naam 'mil' Noors-Zweedse mijl.

Je ziet een mooie kast die in je kamer past. Het voorvoegsel keer de eenheid geeft de grootte van de maat aan. Een volwassen man is ongeveer 1,80 meter lang. De website Omrekenen, hoeveel meter is een km. Bijvoorbeeld de lengte van een auto is 4,2 meter. Maar het omrekenen van meters naar bijvoorbeeld inch of feet foot is overduidelijk lastiger. Een lengte-eenheid wordt ook wel een lengtemaat genoemd.

Kilometer omrekenen .

Lengtematen Converteren

MOB-versie Naar grote versie. Schakelen navigatie. De meter wordt aangeduid met het symbool m.

De volgende manier maakt gebruik van de regel "delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde". Bijvoorbeeld de lengte van een auto is 4,2 meter. Bij Beter Rekenen krijg je regelmatig zulke sommetjes.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
10.10.2019 17:27 Rocco:
Tot maakte de myriameter deel uit van het officiële SI-stelsel.

13.10.2019 22:33 Graeme:
De hoogte van een deur is ongeveer 20 decimeter, dat is gelijk aan 2 meter.

17.10.2019 15:59 Carice:
Theorie: Meten Ga terug Voorvoegsels Lengte en eenheden Oppervlakte en eenheden Inhoud en eenheden 1 Inhoud en eenheden 2 Gewicht en eenheden 1 Gewicht en eenheden 2 Tijd en eenheden Computers en eenheden Snelheid en eenheden Symbolen.